Tillbaka till nyheter
Nu blir det mer vegansk mat på menyn

Nu blir det mer vegansk mat på menyn

Den 29 mars 2018

Tillbaka till nyheter

Gekås Ullared har fem restauranger och ett stort utbud av olika maträtter. Nu satsar Gekås restauranger på att ytterligare öka utbudet av mat med fler veganska maträtter, även om det alltid funnits veganska och vegetariska alternativ.

I takt med tiden och stor efterfrågan från kunder följer Gekås önskemålen och tar fram fler veganska alternativ i restaurangerna. Först ut är Grönsaksbullarna i Sportbaren på entréplan och nu följer flera andra alternativ i de olika restaurangerna i varuhuset.

– Det känns som ett steg i helt rätt riktning, då allt fler restauranger satsar på vegansk och vegetarisk mat. När vi ändå valt att satsa på vegetariska maträtter, väljer vi att gå hela vägen och köra veganskt. Då finns möjligheten för kunderna att själv välja, säger Micke Persson, biträdande köksmästare på Gekås Ullared.

Sedan en tid tillbaka har det funnits veganska alternativ att fråga efter i restaurangerna. Däribland Levain och vegansk hamburgare, som fortfarande kommer finnas kvar. Största skillnaden nu är att det kommer finnas ännu fler alternativ att alla veganska maträtter får en självklar plats på menyerna.

– I februari hade Grönsaksbullen i majsskal premiär i Salladsbaren. Den har varit riktigt populär, speciellt bland yngre kunder. Sojabiffen, med Chilitzatziki släpptes förra veckan i Resturangen på plan 3 och har blivit riktigt populär. Det märks att det är efterlängtat, säger Micke.

I Kaffebaren kommer snart bakad potatis med vegansk röra på menyn och i Salladsbaren går det att plocka sin egna sallad som kan bli helt vegansk.

– Förr kunde vi se att vår vegetariska och veganska alternativ inte sålde så bra i någon av våra resturanger, men idag ser det helt annorlunda ut. Tiden är mogen för detta och kunderna är inte rädda för att prova, säger Micke.

Mer närproducerat

Gekås Ullared vill erbjuda alla kunder en god och hälsosam mat och arbetar hela tiden för att kunna erbjuda hållbara alternativ. Ett första steg är att erbjuda kunderna flera veganska alternativ. Den traditionella Svenska husmanskosten kommer finnas kvar som vanligt, men självklart behöver även den utvecklas. Gekås restauranger håller på med ett omfattande projekt för att allt som erbjuds på tallriken ska vara närproducerat.

– De senaste tre åren har väldigt mycket hänt och det mesta som serveras i våra restauranger är idag både närodlat och närproducerat. Målet är att så småningom ha allt ”nära och här” som vi brukar säga. Nästa alla röror kommer från Kinna/Skene, så det är ju väldigt nära och ett steg i rätt riktning, avslutar Micke.