Tillbaka till nyheter
Med fokus på hållbarhet och kulörkänsla

Med fokus på hållbarhet och kulörkänsla

Den 17 maj 2023

Tillbaka till nyheter

Med unik design och sprakande färgpalett gör det västkustbaserade företaget Holdit livet med telefon både roligare och säkrare. Och med sitt dedikerade hållbarhetsfokus arbetar de varje dag för att bidra till en mer hållbar framtid.

Alla som någon gång har besökt Gekås Ullareds media­avdelning har säkert ­noterat hyllorna med mobiltillbehör som fullkomligt sprakar av starka färger och kreativ design. För det kan vi tacka Holdit – varumärket som gjort det till sin mission att skapa mobila ­accessoarer som lyser upp tillvaron och matchar bärarens personliga stil.
– Vi har ett motto: We know color, just chose your vibe. Det handlar om att vi fokuserar extremt mycket på vår färgs­kala, berättar Emmy Nyberg, marknadschef på Holdit. Vi jobbar med noga utvalda, ­säsongsbaserade färger och det har blivit vårt signum att inspirera kunden till att matcha, eller missmatcha, mobilskalet med outfiten. Har du en lite mer nedtonad look har vi produkter som passar till. Är du ­färgsprakande kan du gå loss med galet mycket färg på alla dina tech-tillbehör.

Bland vårens Holdit-nyheter finns produkter i orange och äppelgrönt med solblekta toner av rosa och gult. Inspirationen kommer från 70-talets glamorösa och ständigt soliga Miami.

DET VAR EN GÅNG…
Holdit är idag en av Sveriges främsta ­aktörer inom mobiltillbehörsbranschen, och framgångssagan kan vi spåra ända tillbaka till 1970-talet och ett Ullared som bubblar av entreprenörsiver.
– På 70-talet ägde min far en handels­­trädgård som låg på Gekås främre ­parkering. Det var min första lekplats, berättar Joakim Andersson, ägare och grundare av Holdit.
På 1990-talet började Joakim att arbeta som inköpare på Gekås Ullared och ­ansvarade för att köpa in produkter till dåvarande radioavdelningen. År 1996 hoppade han av jobbet på Gekås för att istället satsa på sitt eget företag.
– Jag började redan då i mobiltillbehörsbranschen och fick 2004 chansen att köpa varumärkesnamnet Holdit, säger Joakim.
På den tiden var Holdit bara namnet på en enkel mobilhållare och Joakim ­fortsatte med tillverkningen under några år innan han nådde ett vägskäl i sitt ­entreprenörskap. Han ville bygga ­något nytt, något med ett värde större än ­produkterna som köps och säljs.
– Runt 2009 började Iphonen bli populär och Johan Andersson, som är inköpare på Gekås, visade en plånboksväska och ­frågade om inte Holdit kunde tillverka ­något liknande. Och det gjorde vi! Vi började lägga till mer färg i designen, våra väskor stack ut och blev snabbt populära. Vi hade ett jäkla flyt med tajmingen, helt klart, säger Joakim.

Joakim Andersson, ägare och grundare av Holdit som har växt från startup till globalt företag med försäljning i 14 länder.

FOKUS PÅ HÅLLBARHET
Idag har Holdit vuxit från en ­småskalig startup till ett globalt företag med ­försäljning av mobila accessoarer i 14 ­länder där Norden, Tyskland, Holland, ­Belgien och Japan dominerar. Och det ­större värdet, som Joakim sökte, har han hittat i ett målmedvetet hållbarhetsarbete.
– Hållbarhet är ett stort fokus för oss och en viktig del av företagets DNA. Redan 2008 investerade vi en halv miljon kronor för att upprätta ett eget testlabb i ­Shanghai. Där kunde vi själva testa allt ifrån ­elsäkerhet till kemikaliehalter i våra produkter och säkerställa att de höll rätt kvalitet. På den tiden fanns det ingen vinst i att arbeta hållbart, utan det är först på senare år som företag och konsumenter har blivit mer medvetna, berättar Joakim.
Idag är Holdits alla produkter noga kontrollerade innan produktionen ­sätter igång. Man ser genom revidering och ­uppförandekod över alla fabriker så att de håller rätt nivå, både vad gäller produktkvalitet och mänskliga värden. Tillverkningsmaterialen testas alltid av ett tredjeparts­laboratorium för att säkerställa att det håller rätt kvalitet, och företaget följer alla regler och föreskrifter.

Emmy Nyberg, marknadschef, och Anders Nilsson, produkt- och produktionsansvarig, har fokus på såväl trendfärger som hållbar produktion.

ALLTID BLI BÄTTRE
Holdits genuina hållbarhetsambition genomsyrar hela företaget. Man har skapat Hållbarhetsgruppen, med medarbetare från företagets alla delar, som ser till att ­hållbarhetsfrågan alltid står överst på agendan. Utöver att ständigt söka efter bästa möjliga tillverkningsmaterial arbetar Holdit dagligen för att optimera frakter, förpackningar, transporter och utsläpp.
– Vi samarbetar också med Zero Mission som har i uppdrag att utvärdera vårt totala klimatavtryck. De sammanställer allt från elförbrukning i våra fabriker till vilka material vi använder i produkterna för att på så sätt räkna ut vårt klimatavtryck. Då kan vi se exakt inom vilka områden vi kan bli bättre, berättar Anders Nilsson som är ­produkt- och produktionsansvarig på Holdit.
Bland vårens nyheter lanserar Holdit sina populära Seethru-skal i orange och äppelgrönt med solblekta toner av rosa och gult. Och det bästa av allt, skalen är ­producerade av 100 procent återvunnet material. Hållbarhet och kulörkänsla – när den är som bäst!