Tillbaka till nyheter
Läderväskor i skandinavisk design

Läderväskor i skandinavisk design

Den 14 november 2023

Tillbaka till nyheter

Stilrent, tidlöst och hållbart – det är ord som kännetecknar de vackra Arv-väskorna. En spännande nyhet i väsksortimentet och ett uppskattat tillskott som snabbt har blivit en kundfavorit.

Nykomlingarna på Gekås Ullareds väskavdelning sticker ut i all sin enkelhet. De rena linjerna andas skandinavisk design. Detaljerna är sparsmakade men väl valda. Modellerna är både funktionella och flexibla. Kan det möjligen vara så att De Perfekta Väskorna kommit till Gekås Ullared? Det tycker förstås Alexandra Andersson, inköparen på Gekås Ullared som bland annat ansvarar för att fylla varuhusets stora väskavdelning med favoriter för alla smaker.
– Vi skapade varumärket Arv eftersom vi såg en lucka i utbudet på väskavdelningen. Fler och fler efterfrågar äkta material som åldras vackert, och en tidlös design som matchar många olika stilar. Vi tog fasta på den klassiskt skandinaviska stilen och tog fram en kollektion som är både högkvalitativ och prisvärd, säger hon.

Liten, praktisk väska i tidlös design. Vinnie Crossbody är en av de populäraste modellerna i Arv-kollektionen.

 

Hållbar design
Kollektionen består av en rymlig shopper bag, en stor och en liten tote bag, en mindre crossbody bag samt en card holder. Modellerna finns i tre färger: svart, brunt och olivgrönt.
– När vi lanserade kollektionen i mitten på sommaren blev den stora rymliga väskan Zoey Tote i brunt och den mindre -axelremsväskan Vinnie Crossbody i svart kundernas två favoriter. Jag själv har Alexa, den mindre tote bagen, i grönt. Den rymmer otroligt mycket fast den är så liten och smidig! Jag har den både till jobbet och till vardags, säger Alexandra.

En av grundpelarna för Arv är att väskorna ska tillverkas så hållbart som möjligt. Tillsammans med leverantören har väskornas design finjusterats för att minimera mängden materialspill i tillverkningen.
– Att tillverka något av läder är verkligen ett hantverk som skiljer sig från andra material. Det gäller att försöka få ut så mycket som möjligt av varje del och se till att så lite läder som möjligt går till spillo, förklarar Alexandra.

Det betyder att sömmarnas placeringar både är dekorativa och genomtänkta för att minska svinnet. Dessutom är tillverkningsprocessen certifierad efter branschens alla gällande regler. När skinnen garvas är kraven höga på allt från produkter och arbetsmetoder till avfallshantering.

 

Alexandra Andersson, inköpare på Gekås Ullared som bland annat ansvarar för att fylla varuhusets stora väskavdelning med väskor för alla smaker.

 

Tidlös stil
Men det kanske mest hållbara med Arv-väskorna är just att de håller. Länge. Både när det handlar om stil och kvalitet.
– Vi har skalat av mycket i designen för att väskorna ska bli -tidlösa och du ska kunna matcha dem, oavsett vilka andra trender som gäller för tillfället. Varumärkets namn syftar just till att väskorna ska kunna gå i arv. De ska hålla över tid både i kvalitet och stil, säger Alexandra.

Hela Arv-kollektionen är tillverkad av äkta läder. Det är ett levande material som har färgskiftningar och personlighet, och blir dessutom bara vackrare när det åldras. Repor eller märken som uppstår är inga skönhetsfläckar som förstör, utan ger bara mer karaktär åt väskan allt eftersom tiden går.

 

Läderplånboken Poppy är klassisk och perfekt att ge bort i present. Modellen finns i tre färger: svart, brunt och olivgrönt.

 

Fokus på detaljerna
Hållbarheten sitter också i detaljerna. Som exempel nämner Alexandra att den minimalistiska designidén har medfört att väskorna endast har ett fåtal metallelement som dragkedjor, spännen och knappar. Sådana detaljer kan nämligen vara knepiga att byta ut om de går sönder och risken finns att man kasserar en väska i förtid om exempelvis ett spänne går sönder. Likadant har man tänkt med foder. Eftersom det kan få en reva är många av modellerna ofodrade, något som bara förstärker den stilrena designen.
– Tidlöshet och hållbarhet går igen även i loggan som Gekås AD har skapat. ARV, bara tre bokstäver, rakt och enkelt präglat i lädret. Loggan speglar verkligen våra tankar bakom hela kollektionen.