Tillbaka till nyheter
Information om olyckan utanför varuhuset tisdag 18/7

Information om olyckan utanför varuhuset tisdag 18/7

Den 18 juli 2017

Tillbaka till nyheter

Tisdag 18/7 strax innan stängning körde en personbil in i väggen vid vår kundutgång. Direkt efter kollisionen kunde våra egna väktare snabbt omhänderta föraren i väntan på polis. Polis och räddningstjänst var snabbt på plats och har tillsammans gjort ett enastående arbete.

Polisen har inlett en förundersökning mot föraren med brottsrubrikerna skadegörelse, vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse. Inga allvarliga personskador är rapporterade, men många är naturligtvis chockade av händelsen.

Onsdag, 19/7, sammanställer polisen vittnesuppgifter och försöker få en bild av hur allt gått till. Föraren är inte längre frihetsberövad utan ska istället få psykiatrisk vård. Brottsmisstankarna mot föraren kvarstår.

För tillfället har vi inte mer information om händelseförloppet, vem föraren är eller vad som orsakade gårdagens händelse.

Vi är väldigt tacksamma att ingen blev allvarligt skadad i samband med händelsen. Varuhuset fick endast mindre skador vid kollisionen och har öppet som vanligt.

Jan Wallberg
Koncern-VD, Gekås AB