Tillbaka till nyheter
Hunddagis när hunden är med på shoppingtur

Hunddagis när hunden är med på shoppingtur

Den 26 maj 2017

Tillbaka till nyheter

Just nu uppmärksammar Gekås Ullared, med skyltar, hur varmt det är att lämna hunden i bilen under sitt besök i varuhuset. Men lösningen är nära. 2 kilometer utanför Ullareds samhälle ligger Ullareds Hunddagis, där utbildad personal tar hand om din hund under besöket.

– 99 procent av de som lämnar sina hundar hos oss är nöjda, säger Eva Johansson som äger Ullareds Hunddagis.

Inför sommaren och stundande högsäsong har Gekås Ullared satt upp skyltar på parkeringen som uppmärksammar hur varmt det blir att ha hunden i bilen. Meningen är att få folk att tänka sig för innan de går in i varuhuset och också tala om att det finns en lösning. Två kilometer utanför Ullareds samhälle finns ligger Eva Johanssons Hunddagis, där hundarna rastas och tas väl om hand under tiden hundägarna går in i varuhuset för att shoppa.

-Värmen stiger på nolltid och det blir snabbt väldigt varmt för hunden som sitter i bilen och väntar, säger Eva Johansson när vi pratar med henne.

-20 grader ute blir 58 grader inne i bilen och 23 grader, som inte är ovanligt en sommardag på Ullareds parkering, blir motsvarande 85 grader i bilen. Många tror att ett nedrullat bilfönster hjälper, men det gör det inte, fortsätter Eva.

Med tanke på att det snabbt blir varmt och farligt att ha hunden i bilen; ska man verkligen ha, med sig hunden när man åker hit för att handla i varuhuset?

-Det tycker jag absolut att man kan. Många har inte möjlighet till hundpassning och enligt lag får du ju inte lämna din hund utan tillsyn för länge. Det finns också de besökare som är på genomresa och kanske har hunden med sig på familjesemestern, och gör en avstickare till Gekås Ullared för att handla. För dem finns ju inget alternativ än att ha med sig hunden. Lämnar man hunden hos oss kan man shoppa i varuhuset i lugn och ro, säger Eva och tillägger att det också är straffbart att lämna sina djur ensamma i bilen, man kan få böter och djurförbud.

-99 procent av de som haft sin hund hos oss under sitt besök till Gekås Ullared säger att det är värt vartenda öre. De har kunnat gå in i varuhuset och handlat utan att känna stress, säger Eva och tänker på att varuhuset snart går in i högsäsong.

Vad kan man göra om hunden blivit alldeles för varm och behöver kylas ner?
Det man kan göra är att ta kallt vatten på tassarna eller blötta ner en handduk med kallt vatten och försiktigt placera över hundens huvud och kropp. På vårat hunddagis polar vi plattorna i hägnet med kallt vatten, så hundarna håller sig svala och glada och pigga, säger Eva.

Då är det bara att åka ut och lämna hunden i era trygga händer när man är på besök i Ullared då?
-Absolut! Det är drop-in som gäller, så det är bara att svänga förbi innan man ställer bilen på Gekås parkering. Vi har ett krav och det är att hundägarna har med sig hundens vaccinationsintyg när de kommer. Varför vi kräver vaccinationsintyg är för att alla ska känna sig trygga att ha sin hund hos oss. Och har man inte med sig sitt vaccinationsintyg kan man ringa sin veterinär, så skickar dem det till mobilen, det är väldigt smidigt idag, säger Eva.

Hitta till och läs mer om Ullareds Hunddagis  >>