Tillbaka till nyheter
Härligt hundliv på Ullareds hunddagis

Härligt hundliv på Ullareds hunddagis

Den 25 april 2024

Tillbaka till nyheter

Klart att hunden ska följa med på shoppingresan till Ullared! Nu kan du dessutom shoppa i lugn och ro medan din fyrfota vän får några avkopplande timmar på Ullareds hunddagis. Hundälskaren och experten Maria Frick har tagit över verksamheten och skapat en trygg och ombonad miljö för hundar av alla de slag.

Maria har varit hundfrälst ända sedan barnsben. Idag äger hon två bracco italiano och en korthårig vorsteh som hon ställer ut och tränar för jaktprov.

Det är en lång meritlista som Maria Frick besitter. Och hon har lång erfarenhet av att träna vitt skilda hundraser och temperament. Hennes företag Working Dogs Education erbjuder allt från kurser inom nosework, rallylydnad och jaktapportering, till beteendeutredningar, friskvårdsmassage för hundar och instruktörsutbildningar för tvåbenta deltagare. Och nu också hunddagis för shoppingsugna hussar och mattar som behöver hjälp att passa vovven medan de shoppar på Gekås Ullared.

– Jag har alltid haft hund! När jag var 12 år sa jag till min mamma att jag ska arbeta med hundar när jag blir stor, berättar Maria. Och så blev det. Jag erbjuder kurser genom mitt eget bolag, är snart färdigutbildad yrkeslärare i hundkunskap och har arbetat som doftprovsdomare.

Ullareds hunddagis erbjuder 30 platser där varje hund får en egen, 18 kvadratmeter stor, hundgård med tak, väggskydd och hundkoja.

Nystart för Ullareds hunddagis

Våren 2023 fick Maria chansen att ta över Ullareds hunddagis och hon tvekade inte en sekund.

– Jag har hund själv och vet hur viktig hunden är för människors välmående. Med Ullareds hunddagis ger vi husse och matte möjlighet att ta med hunden på shoppingresan istället för att lämna den flera dagar på pensionat. Det är något som jag märkt att många verkligen uppskattar, säger Maria.

Ullareds hunddagis ligger utmed Värnamovägen, ungefär en kilometer från Ullared. Här finns 30 platser där varje hund får en egen, 18 kvadratmeter stor, hundgård med tak, väggskydd och hundkoja.  När de fyrfota gästerna anländer till anläggningen får de lite tid på sig att nosa runt och bekanta sig med miljön tillsammans med husse eller matte. Varannan till var tredje timme får de komma ut på en liten promenad eller chans att springa av sig i dagisets inhägnade skogsdunge, tillsammans med Maria eller någon av hennes medarbetare. Vistelsen debiteras per påbörjad timme. Vill man kan hunden stanna hela dagen, men inte över natten. Marias högsta prioritet är att alla hundar ska trivas och kunna koppla av under tiden de är på dagiset.

– Jag lovar alltid hundägarna att jag ringer dem ifall jag märker att hunden inte har det bra. Det är en trygghet både för mig, hundägaren och för hunden själv. Men det händer väldigt sällan! Alla hundar är individer och alla raser är olika, men de allra flesta kopplar av och trivs i sin gård under de timmar som de är här, säger Maria.

På dagiset trivs vovvar av alla raser och storlekar.

Bara reko metoder

För Maria var det viktigt att ha en tydlig värdegrund för verksamheten innan hon startade upp. Alla som lämnar sina älskade familjemedlemmar på Ullareds hunddagis ska känna sig trygga och veta att man alltid har hundarnas bästa i fokus.

– Oavsett om jag håller i kurser eller tar emot hundar här på dagiset så använder jag uteslutande positiva och belöningsbaserade metoder. Kort och gott, man belönar och förstärker det som är bra och agerar utifrån vilka unika behov varje individ har. Jag tror på att alltid arbeta med hunden och för hunden, aldrig emot, säger Maria.    

Nu stundar den andra säsongen för Maria på Ullareds hunddagis och hon ser fram emot att träffa alla glada hundar och ägare. Dagiset håller öppet från sen vår till tidig höst.

– Jag anpassar perioden och öppettiderna utifrån efterfrågan. Det bästa är att hålla koll på Gekås hemsida eller följa Ullareds hunddagis på Facebook för att få den senaste infon. Jag ser verkligen fram emot årets säsong – det ska bli superkul!

DAGISFAKTA
Ullareds hunddagis ligger utmed Värnamovägen i Ullared och har öppet under vår, sommar och tidig höst. Du kan välja att boka plats, eller chansa på drop-in. Dagiset erbjuder 30 platser där varje hund får en egen, 18 kvadratmeter stor, hundgård med tak, väggskydd och hundkoja. Hundarna rastas en i taget med promenad eller i en inhägnad rasthage. De släpps aldrig ihop med andra hundar.
Bra att veta:
• Ta alltid med vaccinationsintyg.
• Ullareds hunddagis tar inte emot valpar yngre än 4 månader.
• Länsstyrelsens regler styr verksamheten och tillåter inte hundar över 65 cm i mankhöjd i hundgårdarna.
• Läs mer på gekas.se/hunddagis.