Tillbaka till nyheter
Häng med till Hotellet

Häng med till Hotellet

Den 1 november 2023

Tillbaka till nyheter

Inspirerande atmosfär, sköna sängar, god mat och bara 250 meter kundvagnsrull till det stora gula varuhuset. Att övernatta på Hotellet är en perfekt inramning som förvandlar shoppingresan till en avkopplande minisemester. Häng med på guidad tur till alla härligheter!

 

264 rum & kök
En inglasad gångbro löper fem meter ovanför vägen och förbinder våra två, maffiga hotellbyggnader med varandra. Den västra delen slog upp premiärportarna 2013, medan den östra öppnade så sent som hösten 2022. Den nyare delen har 154 dubbelrum med dova färger och lekfull design. I den ursprungliga delen har vi en mix av tvåbäddsrum och fyrbäddsrum med gott om plats för både familjer och kompisgäng. När du bokar din övernattning är det slumpen som avgör i vilken del av Hotellet du får ditt rum, men det finns alltid möjlighet att ange önskemål i samband med bokningen.

 

Say cheeese!
Samla shoppingsällskapet och inta vår retrocoola fotoautomat i lobbyn! Bilderna får du utskrivna på papper och kan spara som ett roligt minne från shopping-resan. Vill du kanske förena nytta med nöje? I fotoautomaten kan du också passa på att ta nya bilder för pass, körkort eller visum. Du får då obegränsat antal fotoförsök och de fyra bilderna skrivs ut i
35 x 45 eller 50 x 50 millimeter.

 

Shoppingnära övernattning
Det är på Hotellet som du övernattar på absolut mest shoppingnära läge. Från hotelldörr till varuhusentré är det faktiskt bara 250 meter promenad med kundvagnen. Enkelt, smidigt och riktigt lyxigt!

Aktuella boendeerbjudanden

 

Takbaren och Terrassen
Ta hissen upp till andra våningen på Hotellet och öppna dörren till en ny, härlig utomhusoas vigd helt åt avkoppling och after shopping-häng. På Terrassen hittar du Takbaren där du kan njuta av bubbel, drinkar och alkoholfritt tillsammans med god mat och tilltugg efter säsong. Terrassen är öppen under årets varma månader och alla är välkomna, oavsett om du övernattar på Hotellet eller bara vill runda av shoppingdagen på bästa sätt.

 

Varmt välkommen!
Ett kliv in genom karuselldörrarna och du känner direkt att du hamnat på rätt plats. Här möts du av en rymlig lobby med gott om plats för både avkoppling och service. Har du kanske missat att checka in digitalt, behöver du lämna av bagaget eller kanske undrar du när rummet är klart? Varmt välkommen fram till receptionen där Hotellets medarbetare gärna hjälper till med allt mellan himmel och jord.

 

Live på Hotellet
Under hösten får Hotellet regelbundet finbesök av svenska artister som Magnus Carlsson, Nanne Grönvall, Chris Kläfford, Jessica Andersson, Martin Stenmarck och Pernilla Andersson. De bjuder på intima och avskalade livespelningar medan du njuter av en god tvårättersmiddag.

Läs mer & boka

 

Unik fotokonst med shoppingsignum
Vad händer när en kreativ konstfotograf får fria händer och det enda kravet är att varuhusets kundvagn ska vara med i bild? Svaret på den frågan går att finna runt om i Hotellets nyaste del, från konferensrum till restaurang och hotellrum. Den Halmstadbaserade konstnären Jesper Molin beskriver själv sina verk så här:
– För mig är Gekås Ullared som Sveriges Las Vegas. Och vad är mer symboliskt än kundvagnen? När jag fick uppdraget kände jag snabbt att jag ville skapa en kontrast till varuhusmiljön där kundvagnen blev en följeslagare, en kompis. Kanske en kort kärlekshistoria. När man besöker varuhuset så väljer man en vagn som man sedan håller hårt i och vårdar likt en nära vän. Den är med hela dagen och släpps inte ur sikte. På något sätt känns det nästan lite romantiskt mitt i allt det kommersiella.

 

Alla älskar buffé!
Vad sägs om en middag som bjuder på ljuvliga smakupplevelser, oändlig variation och något för alla smaker? Varje kväll dukar vi fram en dignande buffé i Matsalen. Här kan du räkna med en stor variation av kalla rätter med allt från ost, chark och goda röror till matiga sallader och färsk frukt. Därefter kan du gå vidare till varmrättsbuffén som alltid erbjuder läckra rätter med kött, fisk och vegetariskt alternativ. I hotellbaren beställer du öl, vin och drinkar såväl som alkoholfria alternativ av alla de slag. Matsalens middagsbuffé är verkligen den perfekta avrundningen på en härlig shoppingdag!

Läs mer & boka bord

 

En plats för matupplevelser
God mat och dryck är halva nöjet när man lyxar till det med en hotellövernattning! På Hotellet finns två restauranger – Matsalen och Innergården. Här rundar du av en lång shoppingdag med god mat och dryck, och får en härlig kickstart på dagen med frukostbuffé efter en skön natts sömn. Menyn på de två restaurangerna skiftar med säsongerna, så välkommen att upptäcka vad som serveras när du kommer till oss.

Läs mer & boka bord

 

Konferens med shoppingpuls
Vad sägs om att ta nästa konferens i Sveriges populäraste besöksmål där shoppingpulsen är hög och intrycken många, men lugnet från naturen finns precis runt hörnet? På Hotellet finns ljusa och fräscha konferenslokaler med plats för upp till 130 personer. Dessutom har vi ett brett register av konferens-aktiviteter med allt från shoppingrace och Gekåskamp till höghöjdsklättring och livequiz.

Läs mer & boka

 

Rum för avkoppling
Välkommen in till din alldeles egna oas för att koppla av, umgås och sova riktigt gott. Hotellet har sammanlagt 264 rum varav 154 av dem ligger i den nybyggda delen. Här har våningarna sina egna temafärger på rummen och inredningen har lekfull design med runda former som genomgående tema.

Läs mer & boka boende

 

Hållbarhet med Green Key
Arbetet för en mer hållbar vardag genom hela destination Ullared är ständigt pågående. Hotellet och Gekåsbyn har tilldelats Green Key, som är en internationell miljömärkning för boendeanläggningar. Den ställer hårda krav på vår verksamhet och hjälper oss i arbetet för att minska miljöpåverkan och förbättra vårt sociala ansvarstagande. Green Keys kriterier omfattar 13 olika miljö- och hållbarhetsområden, bland annat med fokus på vatten- och energiförbrukning, avfall, tvätt och rengöring och livsmedelsinköp.

Läs mer