Tillbaka till nyheter
Gekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!

Gekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!

Den 22 maj 2019

Tillbaka till nyheter

Nu lanserar Gekås Ullared en ny plastpåse tillverkad av 50 procent återvunnen plast. Överskottet från försäljningen skänks oavkortat till organisationerna Håll Sverige Rent och CancerRehabFonden. Ett litet steg mot en mer hållbar vardag, säger vd Boris Lennerhov om satsningen.

 

Gekås gula plastpåsar är en välkänd symbol för Skandinaviens största varuhus. Nu får de 4,8 miljoner shoppingkunderna bära hem sina fynd i en ny, mer klimatsmart påse.

– Den nya Gekåspåsen är tillverkad av 50 procent återvunnen plast. Vi har testat och utvärderat flera alternativ och landat i en materialmix som är mer miljövänlig att tillverka, men ändå håller lika bra som den klassiska påsen, säger vd Boris Lennerhov.

Årligen säljs 3,5 miljoner plastpåsar i kassalinjen i varuhuset. Försäljningen blir nu en del i sponsringsarbetet och överskottet skänks oavkortat till Håll Sverige Rent och Cancerrehabfonden. Organisationerna kommer att få dela på minst en miljon kronor om året

– Detta är ett litet steg mot en mer hållbar vardag, säger Boris. Vi har ingen ambition att tjäna pengar på försäljningen av plastpåsar utan vill att överskottet tillfaller organisationer som gör gott för både människa och miljö.

Stiftelsen Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpning, inte minst i havsmiljön där plasten är ett stort problem. CancerRehabFonden är en organisation som erbjuder människor kostnadsfri rehabilitering efter avslutad sjukvårdsbehandling och ger cancerdrabbade stöd för att återhämta sig fysiskt och psykiskt.

– Både Håll Sverige Rent och CancerRehabFonden är svenska organisationer med lång erfarenhet inom sina respektive områden, säger CSR-ansvarig Jonna Laakso. Gekås bidrag kommer verkligen göra nytta i deras arbete!

För kunder som helt vill avstå från plast finns även en papperspåse samt återanvändningsbara shoppingbagar i två olika storlekar.