Tillbaka till nyheter
Dina drömmars uteplats

Dina drömmars uteplats

Den 5 april 2023

Tillbaka till nyheter

Skapa din sommardröm med en stor matplats på verandan eller ett andra vardagsrum på balkongen. Välkommen till vårt showroom och upptäck ett brett utbud av loungeset, matgrupper och inredning för dina utemiljöer.

I varuhuset hittar du produkterna som gör utelivet komplett – som kuddar, plädar, porslin och inredningsdetaljer.

En av årets nyheter är det runda matbordet Mexiko med bordsskiva i teak och ett underrede i svartlackad aluminium. Stolarna har sits och ryggstöd i slitstark, svart textilene.

 

Enkelt att shoppa utemöbler!

Upptäck vårt breda och prisvärda utbud av loungeset, matgrupper och tillbehör!

Utbud

Du kan ta del av sortimentet digitalt via hemsidan eller på plats i vårt showroom på plan 2. I varuhuset har du möjlighet att se och provsitta samtliga möbler innan du bestämmer dig. Här finns också skyltexemplar på dynor, parasoll och andra tillbehör.

Beställning

Det finns två sätt att beställa utemöbler från Gekås Ullared. Du kan lägga din beställning via självutcheckningen på plats i varuhusets showroom. Då kan du få hjälp av personalen om du har frågor. Du kan också beställa enkelt och smidigt på www.gekas.se.     

Hemleverans

Våra utemöbler köps med hemleverans. Fraktavgiften avgörs av din leveransadress och baseras på de två första siffrorna i postnumret. Minsta ordervärde är
1 995 kronor exklusive frakt.

Visste du att …

Under utemöbelsäsongen som börjar i februari finns mindre skrymmande möbler att köpa och ta med direkt i varuhuset.

Stefan von Heyking är inköpare på Gekås Ullared
och ansvarar bland annat för att fylla varuhusets
showroom med utemöbler för alla stilar och smaker.


 

Årets nyheter!

Inköpare Stefan von Heyking berättar om säsongens nyheter och trender för dig som vill inreda utomhus.

Utemöbler har blivit en stor succé bland Gekås Ullareds kunder. Om du funderar på att skaffa en skön loungesoffa till terrassen, investera i en matgrupp där hela släkten får plats eller skapa härliga rum för avkoppling i trädgården – då är det dags att ta sig till varuhusets showroom.

   – Vi räknar med stort intresse för utemöbler även i år och vi har köpt in mycket av det vi vet att kunderna efterfrågar. Men det går också trender i utomhusinredning så vi försöker att alltid ligga steget före, säger Stefan von Heyking som är ansvarig inköpare för utemöblerna.

Den starkaste och övergripande trenden är helt enkelt att flytta ut under vår- och sommarmånaderna. Uterummet, altanen och växthuset blir ett extra rum för vila, umgänge, måltider och underhållning. Och det nya vardagsrummet behöver så klart möbleras både bekvämt och funktionellt.

   – Den riktiga storsäljaren är absolut konstrottingen. Den har ett exklusivt ­utseende och är tålig och lättskött i ­jämförelse med naturmaterial. I år ser vi mer naturfärger som beige och brunt, och lite mindre av det svarta, säger Stefan.

En annan favorit som man köpt in även i år är möbler i helgjuten aluminium i ­danskinspirerad design: trädgårdsstolar, bord och bänkar i färgerna rött, grönt, gråbeige och svart. Dessutom gör ett klassiskt naturmaterial comeback och är trendigare än någonsin – teak!

   – Teak är ett fantastiskt material! Det är ett hårt träslag som håller hur länge som helst om du tar hand om det. Vill du ha kvar den rödbruna färgen behöver du olja in möblerna regelbundet. Låter du bli får träet en silvergrå nyans som är vacker den också, berättar Stefan.

När säsongens sortiment har nått ­varuhuset börjar man som inköpare direkt titta på nästa års nyheter, berättar Stefan och fortsätter:

   – Återvunnen plast är viktigt ur ­hållbarhetssynpunkt och det kommer mer och mer på marknaden. För ­sommaren 2024 tittar jag på loungestolar som ­tillverkas i en kombination av återvunnen plast från haven och restprodukter från ­kaffe-, ris- och veteproduktion.

 

Bordet Calais är en av våra storsäljare, med underrede i aluminium och bordsskiva av tålig polywood. Tillsammans med den flätade stolen Torolino får det ett modernt och stilrent utseende.

 

För den lilla uteplatsen kan vi tipsa om kafégruppen Burgos med bordsskiva och stolsits i terrakottafärgad mosaik.

 

Klicka här för att se hela sortimentet och köpa direkt på hemsidan med hemleverans!