Tillbaka till nyheter
Bra service och högt tempo på lagret!

Bra service och högt tempo på lagret!

Den 29 november 2023

Tillbaka till nyheter

Gith Hjalmarsson har älskat sitt jobb i 31 år, och som arbetsledare på centrallagret Sönneräng skapar hon ringar på vattnet när det gäller positiv inställning och ömsesidig respekt.

 

En dag i mars 1992 startade Gith Hjalmarsson sin karriär på Gekås. Då som kassörska i kassalinjen, ett fartfyllt jobb hon verkligen trivdes med:
– Jag fullkomligt älskade att möta så många människor. Varje dag satte kassakontoret upp en lapp där man kunde se vad varje kassa hade tjänat in. Det tyckte jag var himla kul och jag slog alltid in varor för glatta livet!

Efter åtta år fick Gith problem med axlarna och flyttade till väskavdelningen. Även här stortrivdes Gith:
– Vi var ett arbetslag i varierande åldrar som hade så kul ihop. Då var skärp högsta modet och folk var som tokiga efter dem. Jag älskade den snabba rytmen och alla fina möten med kunderna.

Efter en period av utmattning insåg omtänksamma ledare att Gith behövde ett miljöombyte för att inte falla tillbaka i gamla hjulspår. Varuhusets stora centrallager Sönneräng blev den nya arbetsplatsen.

   – På Sönneräng fick jag snabbt chansen att vara med och bidra till utvecklingen. Jag blev sortimentsansvarig för barnkläder och sedan ett år tillbaka är jag även arbetsledare på tungkonfektion. Det omfattar ytterplagg, jackor, tröjor och överdragsbyxor inom dam, herr, barn, och så outdoor- och ridkläder.

De fem fastanställda på Giths avdelning har under första hälften av 2023 galgat omkring 400 000 plagg. Under högsäsong dubbleras arbetsstyrkan och kan då galga upp emot 12 000 plagg om dagen.

   – Varje morgon får vi en lista med föregående dags försäljning av tungkonfektion. Vi plockar ihop motsvarande plagg och skickar till varuhuset. På morgonen hjälps alla kollegor åt med detta, sedan roterar vi mellan arbetsmomenten. Det kan vara att sortera produkterna efter storlek och färg, galga plagg och blåsa dem släta, säger Gith.

Som arbetsledare är Giths uppgift att ligga steget före, prioritera rätt och få till ett effektivt arbetsflöde. Hon arbetar mycket med mental inställning och för henne är det viktigt att alla bemöter varandra med en positiv och hjälpsam attityd.

   – Vårt förhållningssätt är att varuhusets klädavdelningar och personalen där är som våra kunder och vi ska ge dem den bästa servicen. Vi älskar när det är full fart, varor dundrar in och det är mycket på listorna. Extra kul är det också när säsongerna startar och nya kollektioner kommer in.

Efter jobbet uppskattar Gith däremot ett lugnare tempo:
– Förr spelade jag revy på min fritid, vilket var fantastiskt roligt. Nu tycker jag om att baka och uppskattar att ta det lugnt hemma i Fagered.