breadcrumb
Jobb hos ossSkola och praktik

Skola och praktik

Intresset är stort för Gekås och vi får årligen flera hundra förfrågningar om hjälp och samarbeten kring skolarbeten, från hela Sverige. Det gäller allt från projektarbeten på gymnasienivå, till C- och D-uppsatser på universitet och högskolor.

Det är fantastiskt roligt att vi får så många förfrågningar och vi försöker vara så tillgängliga som möjligt. Vi vill att samarbetet ska bli en så bra upplevelse som möjligt, där projektet ska ge ett mervärde både för dig och för oss, därför kan det hända vid något tillfälle att vi måste avböja samarbete på grund av hög arbetsbelastning.

Arbetsgång vid skolarbeten
Så här brukar det gå till när vi tar emot elever och studenter som vill göra skolarbeten om Gekås. Du tar kontakt med oss och utifrån ämne och frågeställningar på ditt skolarbete ser vi till att du kommer i kontakt med «rätt» person hos oss. Skicka din förfrågan om skolarbete till personalavdelningen: personalavd@gekas.se

Praktik
Är du intresserad av praktik på Gekås? Vi erbjuder praktik för såväl elever från årskurs 8 som gymnasieelever samt yrkeshögskolestuderande. På Falkenbergs gymnasieskola kan du välja inriktning mot Gekås om du går Handels- och administrationsprogrammet!

Genom våra olika samarbeten vill vi både visa upp yrken inom handel men även visa på bredden för den som vill göra karriär inom området.

Prao och LIA-praktik
På Gekås tar vi emot praoelever som går i åttonde klass från och med vecka nio, när vår lågsäsong är slut. Av resursskäl kan vi bara ta emot ett begränsat antal. För dig som är vuxen och går en utbildning på Yrkeshögskola finns det möjlighet att göra LIA-praktik (lärande i arbete) hos oss.

Gymnasium med inriktning Gekås
På Falkenbergs gymnasieskola kan du gå Handel- och administrationsprogrammet med inriktning Gekås! I den arbetsplatsförlagda utbildningen får du möjlighet att lära dig hur olika avdelningar och verksamheter fungerar ho oss. Tack vare att Gekås har allt från inköp till godshantering och arbete mot kund samlat under ett tak kan man lära sig ”Handel A-Ö” och följa hela kedjan på ett unikt sätt.

På Gekås tar vi även emot elever från gymnasieskolornas introduktionsprogram och från en del andra program med specialinriktning från både Varberg och Falkenberg.

För mer information om praktik kontakta Personalavdelningen: personalavd@gekas.se.

Varmt välkommen!