Kladdkaka (Glutenfri)

Allergener

Ägg

Ingredienser

Ingredienser

ÄGG, socker, farinsocker, rapsolja, GLUTENFRI VETESTÄRKELSE*, kakao-pulver, rismjöl,vanillinsocker, maltodextri(majs), salt, bakpulver (bikarbonat, natriumdifosfater), majsstärkelse, förtjockningsmedel (cellulosagummio, guarkärnmjöl, xantangummi), emulgeringsmedel (lecitin (raps), mono- och diglycerider av fettsyror (veg), psylliumfröskal, aromer

DEKORATIONSFLORSOCKER: socker, majsstärkelse, vegetabiliskt fett (palmolja)

*Vetestärkelse
Vetestärkelse finns i många olika renhetsgrader.
Endast vetestärkelse med hög renhetsgrad får lov att användas i produkter avsedda för personer med celiaki. Forskning visar att denna vetestärkelse tolereras väl. I produkter som inte har märkningen Glutenfri eller
Mycket låg glutenhalt, kan eventuell vetestärkelse vara mer oren. Det kan då vara en mängdfråga om en person med celiaki tolererar produkten eller inte.

*Glutenfri
För att en produkt ska få märkas med beteckningen Glutenfri får den innehålla max 20 ppm* gluten. Vetestärkelse får ingå. Ren specialhanterad havre får ingå.

* 1 ppm = 0,001 promille = 0,0001 procent = 1 mg/kg.

* Mycket allergiska personer bör vara försiktiga med alla livsmedel som tillverkats av flera ingredienser. All matlagning sker i samma kök, risken för kontaminering kan aldrig helt uteslutas