Julsmörgås

Allergener
Bröd

Gluten

Flora

Mjölk/ laktos

Skinka

Ägg

Senap

Senapscréme

Mjölk/ laktos

Senap

Ingredienser

BRÖD: MJÖL (VETE, fullkorn av RÅG och VETE, siktad RÅG, GROVVETE), vatten, sirap, skållat FULLKORNSRÅGMJÖL, VETEGLUTEN, rapsolja, rostad malt av KORN, surdegspulver av VETE, salt, vört av KORN.

Flora: Vegetabiliska oljor 70% (raps, palm, solros, linfrö), vatten, KÄRNMJÖLK, salt (0,9%), emulgeringsmedel (solroslecitin, mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror), syra (citronsyra), arom, vitamin A och D.

Skinka: Skinka* helmuskel (90%), SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, socker, ättikssprit, konserveringsmedel E211, salt, gurkmeja), ÄGG*, socker. Lake beredd av: Vatten, salt, antioxidationsmedel(E325, E316), druvsocker, stabiliseringsmedel E451, konserveringsmedel E250. *Ursprung: Sverige.

Senapscréme: MJÖLK, GRÄDDE, vassle-produkt (MJÖLK), salt, stabiliseringsmedel E410, syra (citronsyra), bakteriekultur, vatten, brunt och gult SENAPSFRÖ, socker, ättiksprit, salt, honung, kryddor (bl.a kanel, koriander)

 

grönkål, apelsin, tomat, persilja

* Mycket allergiska personer bör vara försiktiga med alla livsmedel som tillverkats av flera ingredienser. All matlagning sker i samma kök, risken för kontaminering kan aldrig helt uteslutas