Tillbaka
Tips på aktiviteter i och runt om Ullared

Tips på aktiviteter i och runt om Ullared

Den 27 juni 2024

VI RESERVERAR OSS FÖR SLUTFÖRSÄLJNING OCH PRISJUSTERINGAR

Tillbaka

VI RESERVERAR OSS FÖR SLUTFÖRSÄLJNING OCH PRISJUSTERINGAR

Passa på att fylla besöket i Ullared med mer än bara shopping! Här har vi samlat våra bästa tips på aktiviteter i Gekåsbyn, vid sjön och runt om Ullared. Planera in sommarens aktiviteter eller boka höstens evenemang.

HÖGHÖJDSBANAN

Häng med på ett äventyr bland trädtopparna och ge dig ut på höghöjdsbanan. I parken kan du kasta dig ut i linbanor, balansera på grenar och klättra över nät – en upplevelse för hela sällskapet!

 Läs mer och boka här

ÄVENTYRSGOLF

Den perfekta underhållningen för hela familjen. Mitt i hjärtat av Gekåsbyn hittar ni vår äventyrsgolfbana där du kan utmana familjen genom kluriga hinder, bunkrar och ett vattenhinder!

 Läs mer om äventyrsgolfen här

CYKLA I ULLARED

Känn friheten när du susar fram på två hjul i Ullareds härliga natur och ta chansen att se vad vår lilla tätort har att erbjuda förutom shopping. I aktivitetsreceptionen i Gekåsbyn finns det cyklar att hyra.

Välkommen att hyra cykel under Aktivitetsreceptionens öppettider!

Pris:
Cykeluthyrning 1 h 40 kr
Cykeluthyrning 4 h 100 kr
Cykeluthyrning 8 h 170 kr

GEKÅSBYNS LEKPLATS

Låt barnen få springa av sig på vår äventyrliga lekplats i centrum av Gekåsbyn. Lekplatsen är stor, hela 950 kvm och rymmer hinderbanor, gungor och linbanor och mycket mer.

BADA I MUSASJÖN

Varför inte börja dagen med ett uppfriskande morgondopp eller avsluta en lyckad shoppingdag med ett svalkande kvällsdopp? Musasjön ligger endast ett stenkast från varuhuset och campingområdet.

 Läs mer om Musasjön här

BASTUFLOTTEN

Avrunda din shoppingdag med ett avkopplande bastubad mitt ute i naturen. Bastuflotten ligger vackert belägen i Musasjön nära varuhus och camping. En härlig aktivitet såväl sommar som vintertid.

Pris: 800 kr för 3 timmar, max 15 personer.
Starttid: Kl. 18.00

Läs mer och boka här

ULLARED FLÄDJE GOLFKLUBB

Flädje Golfbana är en naturskön skogs- och hedbana vid Ätrans dalgång som inte bara ger en utmärkt spelupplevelse utan också en naturupplevelse utöver det vanliga. Banan ligger 15 minuter från Gekås Varuhus i Ullared och 15 minuter från Skrea strand i Falkenberg.

Läs mer om Ullared Flädje Golfklubb här

FISKE

Även i Ullared går det att uppleva fiske och visst nappar det även nära varuhuset. Koppla av själv eller ta med dig ditt sällskap och fiska i Högvadsån som forsar fram bakom Gekås och vidare förbi Gekåsbyn.

Läs mer om fiske här

GEKÅSBYNS BAD & BASTU

En upplevelse för kroppens alla sinnen! Tillsammans ger de vedeldade badtunnorna, de svala utomhusduscharna och de uppfriskande bastubaden en lugn och harmonisk avrundning på en intensiv shoppingdag.

Pris: 695 kr per tunna och badtillfälle.
Starttider: kl. 19 eller kl. 20 alla dagar i veckan.

 Läs mer och boka här

TRÄNING

För den som vill träna under vistelsen finns goda möjligheter. Hyr en fotbollsplan, en tennisbana eller ge dig ut i det 2,7 km långa el-ljusspåret. Hedevi idrottsplats ligger på gångavstånd från vårt campingområde och erbjuder mycket för tränings- och idrottsintresserade. För dig som vill ut på en cykeltur finns cyklar att hyra i Aktivitetsreceptionen mitt i Gekåsbyn.

Läs mer och boka här

DEN DIGITALA SKATTJAKTEN

Efter en heldag av shopping i det gula varuhuset kan det vara skönt att växla om till en annan form av skattjakt. Ta med barnen på en spännande digital upptäcktspromenad runt Gekåsbyns skog och mark. Med hjälp av en app i mobilen får barnen i uppdrag att hjälpa Tihi att rädda sina vänner.

Läs mer om Den digital skattjakten här

GYMTRÄNING PÅ PADEL & GYM

Strax norr om varuhusets stora kundparkering, i samma byggnad som Systembolaget, hittar du ett nybyggt aktivitetscenter på 1100 m². Gymmet erbjuder omfattande utrustning för styrketräning, löpning, rodd och cykling, samt utrymmen för gruppträningspass i nya, fräscha lokaler. Förutom gym finns det två padelbanor som bokas separat.

Läs mer om Padel & gym här

UTOMHUSPADEL

Utmana någon i en spänningsfylld padelmatch på Gekåsbyns utomhusbanor. Banorna bokas online och är tillgängliga för alla, även er som inte är boende i Gekåsbyn.

 Boka padelbana här

EVENEMANG

Tajma vistelsen i varuhuset med någon av våra evenemang. Här kan du hitta både stora och små evenemang i varuhuset och vi tipsar även om händelser i närområdet.

Wallmans, Welcome To Las Vegas, Asgarv och livespelningar med artister så som Tommy Nilsson är bara några evenemang som kommer att äga rum i Ullared till hösten. Passa på att boka in en färgsprakande upplevelse och kombinera det med din shoppingresa!

SE ALLA EVENEMANG HÄR

ÅKULLA OUTDOOR RESORT

Bara femton minuter från Gekås, intill Yasjön mitt i vackra bokskogar, hittar du Åkulla Outdoor Resort. Här finns utomhusaktiviteter året om, såsom löpning eller vandring längs utmärkta leder, cykel eller golf.  På resorten går det också att bo över och äta god mat av lokala råvaror.

Läs mer om Åkulla Outdoor Resort

ÄSTAD VINGÅRD

Bara ett par mil från Gekås Ullared finns ett riktigt guldkorn i form av en ekologisk vingård med spa och restaurang med stjärna i Guide Michelin. På Ästad Vingård kan du finna lugnet i Sinnenas spa, uppleva naturen in på knuten och avnjuta en skandinavisk avsmakningsmeny på Restaurang Äng.

Läs mer om Ästad Vingård

RIAN DESIGNMUSEUM

På Skepparesträtet i Falkenberg ligger Rian Designmuseum, fullt med design, konst och kulturhistoria där inträdet är gratis för alla under 19 år. I ateljén är olika material framdukade för en kreativ skaparstund utan kostnad, här finns utställningar och till och med ett smyckesbibliotek. Rian har alltid något på gång, och mycket att berätta om Hallands rika konst- och kulturhistoria, arkitektur och design. Museicafét på Rian drivs av Swerl Coffee och serverar kaffe i olika former, allt från eget rosteri.

Läs mer om Rian designmuseeum

VALLARNA

Vallarna är Falkenbergs största park, 270 000 kvadratmeter kring Ätran som rinner genom staden. Förutom ett rikt natur- och djurliv (här finns till och med ett mini-zoo) hittar du även en stor lekplats, utegym, en skatepark, ett parkourområde och en äventyrsbana som även de små klarar av. Doktorspromenaden längs med vattnet är en instagramvänlig promenadrunda på ungefär 2 kilometer.

Läs mer om Vallarna

VARBERGS FÄSTNING

Känn historiens vingslag på Varbergs fästning. Förutom ­fantastisk miljö och havsutsikt finner du här Hallands kulturhistoriska ­museum med spännande utställningar för alla åldrar. Följ med på en ­visning av fästningen och missa inte den unika Bockstensmannen, ­kvarlevorna av en av Europas bäst bevarade medeltidsmänniskor.

Läs mer om Varbergs fästning

BADSTRÄNDER

I Halland har du alltid nära till havet och det är här du hittar några av Sveriges bästa badstränder: Tylösand, Apelviken och Skrea strand. Men det finns fler platser att upptäcka! Testa bad bland klippor och sand i någon av badvikarna på Getterön i Varberg. Eller njut bland sanddynerna på ­familjevänliga Olofsbo eller Långasand utanför Falkenberg. Vill du ha hunden med dig på stranden kan du besöka ­Getteröns Tredje vik eller den södra änden av Skrea strand.

Läs mer om stränderna i Halland

THE LIGHTHOUSE ESCAPE ROOM

Ett escape room är ett klurigt och spännande sätt att umgås med vänner och familj. I Gällared, strax utanför Ullared, kan ni utmana er själva och uppleva ­spänningen i ett escape room. Här testas er förmåga till samarbete och problemlösning när ni ska lösa ett mysterium med hjälp av föremålen som finns i rummet.

Läs mer om The Lighthouse Escape Room