Tillbaka
Klimatsmart material i köket

Klimatsmart material i köket

Den 8 oktober 2018

Tillbaka

Idag vet vi att vissa typer av plast är problematiska ur hälso- och miljösynpunkt. Ta ett första steg mot en plastfri vardag genom att byta ut dina vanligaste redskap i köket. Vår nya köksserie i bioplast från GastroMax minskar koldioxidavtrycket med upp till 80 procent.

Vi har gott plast runt oss i vardagen och att ”plastbanta” hemma kan vara en lång process. Men ska du börja någonstans är köket ett bra första projekt då plast som utsättas för värme kan vara särskilt skadlig. På Gekås Till hemmet-avdelning har vi fått in en ny serie med köksredskap gjorda av biobaserad plast som kombinerar träets naturliga utseende med de funktionella fördelarna med vanlig plast.

GastroMax Bio är en serie tillverkad av 98 procent biobaserat kompositmaterial som består av 58-63 procent bio-PE från ansvarsfullt odlade sockerrör, 35-40 procent träfiber från lokalt uppvuxen gran och 1-2 procent egenskapsförbättrande tillsatser. Materialet är återvunnet och redskapen har upp till 80 procent minskat koldioxidavtryck. Vill du ta ett bra steg i riktning mot en mer hållbar vardag ska du hålla utkik efter dessa köksredskap i varuhuset!

Skärbräda stor

4995

Skärbräda liten

3995

Skärbrädorna finns i två storlekar: 25×15 cm och 30×20,5 cm.

Smörkniv

2995

Redskapen med blad av rostfritt stål kan återvinnas i metallavfall.

Potatisskalare

2495

Produkterna är lokalt producerade. Alla redskap produceras i Sverige, förutom skärbrädorna som tillverkas i Finland.

Osthyvel

2495

Biologiskt nedbrytbar plast är ett material som kan brytas ner till vatten, CO2 och biomassa.

Stekspade

3995

En bra början om du vill minska den skadliga plasten i köket är att byta ut de redskap som utsätts för uppvärmning.