Tillbaka
Inredning för växthus och uteplats

Inredning för växthus och uteplats

Den 29 juni 2018

Tillbaka

Under årets varma månader njuter vi till fullo av altan- och trädgårdsliv. Här visar vi hur du kan inreda, duka och plantera snyggt med produkter från varuhuset.

Växthus, altan och uterum har mer och mer blivit vårt vardagsrum under årets varma månader. Här i Ullared har vi byggt upp ett eget växthus utanför entrén som får agera showroom för Gekås kommande sortiment av trädgårdsmöbler. I växthuset kan du även få en massa inredningsinspiration för din uteplats. Vi har dekorerat med guldkorn från avdelningarna Till hemmet, hemtextil, belysning och växter. Välkommen hit och shoppa detaljerna som gör din uteplats magisk.

Läs mer om vårt showroom och Gekås satsning på trädgårdsmöbler >>

 

Dukning i Gekås växthusSpara inte på krutet när du ska duka för utomhusmiddag! Bygg dukningen på höjden och var inte rädd för att blanda material. I växthuset kombinerar vi rotting, porslin, glas, textil och trä och skapar en riktigt stilfull helhet.

 

Vas i Gekås västhusDen runda vasen med metallfot i mässingslook blir en trendig detalj på bordet. Fyll den med en enkel bukett från trädgården eller sommarängen, eller satsa på ett par kvistar eucalyptusblas. Har du en vas som sticker ut är väldigt snygg att matcha med enkla blomster.

 

Bygg ett användbart stilleben på en skärbräda i trä. Här har vi ställt fram citronvatten och olivolja som tillbehör till middagen, och ett doftljus som både sprider väldoft och håller myggen borta när det mörknar.

 

Även när det kommer till växter och krukor är det snyggt att blanda friskt. Zinkspänner och lerkrukor och klassiska trädgårdskompisar som aldrig blir omoderna. Här får de sällskap en av bambupall för att skapa lite nivåer bland krukorna.

 

Dekorera mera! Våra vardagsrum fyller vi ofta med saker bara för att de är fina. Varför inte tänka likadant på uteplatsen och i växthuset? En kokbok, en glashandduk och en rulle snöre ger en lantlig och rustik känsla.

 

En av sommarens populäraste nyheter är dessa fina bambulyktor som finns i både vitt och träfärg. De står stadigt på diskreta metallben och inuti håller en glascylinder ljuset på plats.

 

Duka fram tapas i våra fina gjutjärnsformar från Till hemmet-avdelningen. Tillsammans med skärbrädor i trä och mörkt porslin ger det en tung och rustik känsla till dukningen.