Tillbaka
Heta grilltrender och glödande inspiration 2019

Heta grilltrender och glödande inspiration 2019

Den 16 april 2019

VI RESERVERAR OSS FÖR SLUTFÖRSÄLJNING OCH PRISJUSTERINGAR

Tillbaka

VI RESERVERAR OSS FÖR SLUTFÖRSÄLJNING OCH PRISJUSTERINGAR

Skärbräda 45x30 cm

229:-

Skärbräda 45x30 cm

229:-

Att känna doften från grillen är att säkert vårtecken. Snart stundar sommarens ljusa kvällar och vad passar då bättre än att sitta ute i solen och njuta av mat som tillagats under bar himmel? Vi ger dig tips och inspiration för en lyckad grillkväll! 

Tänd på i tid
Tänk på att tända grillen ungefär en halvtimme innan du börjar grilla. När kolen eller briketterna är grå är det dags att grilla. Gallret ska också upp i tid. Om du lägger på gallret några minuter innan du lägger på maten hinner gallret hettas upp och maten grillas bättre.

Håll grillen het
Se till att ha en riktigt hög temperatur på grillen. Vänd maten ofta för att få till en jämn och lagom krispig grillyta. Stek cirka 20-30 sekunder innan du vänder igen. Våga experimentera för att hitta den perfekta ytan!

Keramikfat 30 cm

99:-

  • Klotgrill 57 cm

    349:-

  • Paellapanna 60 cm

    799:-

  • Paellapanna 90 cm

    1995:-

  • Bärbar gasolgrill

    1099:-

  • Gasolgrill 3 brännare

    1995:-

  • Gasolgrill 4+1 brännare

    2495:-

  • Gasolgrill 6+1 brännare

    3495:-

  • Grilltunna 70 cm

    899:-

  • Campinggrill 37 cm

    199:-

  • Klotgrill 47 cm

    499:-

  • Klotgrill 58 cm

    799:-

  • Klotgrill m. pizzaring 58 cm

    999:-

Grillmästarens tillbehör
De finns en hel uppsjö av smarta och praktiska prylar som både förhöjer grillupplevelsen och gör den enklare och godare. Förutom en riktigt bra grill kan du komplettera med bland annat termometer, tång, förkläde och borste som håller grillen ren. På Gekås har vi det mesta du behöver till din grill.

Skär inte i köttet
Ett av de vanligaste felen som många gör är att skära i köttet för att se om det är klart. Gör du det kan köttsaften rinna ut och köttbiten blir torrare. Använd istället en stektermometer för att avgöra när köttet är lagom grillat.

 

Skärbräda 45x30 cm

229:-

  • Träflis 700 g

    5495

  • Folieform 10-pack från

    4995

  • Grillöverdrag 47 cm

    249:-

  • Redskapsset

    299:-

  • Fiskhalster

    2995

  • Tändsticka 45-pack

    1495

  • Hamburgerhalster

    2995

  • Stektermometer 4-pack

    4995

  • Träspett 100-pack

    695

  • Grillpinne teleskop

    1395

  • Grillspett 2-pack

    2495

  • Metallspett 6-pack

    895

Gröna trenden
Den gröna vågen som svept över oss märks självklart även vid grillen i sommar. Det är inte bara gott utan även helt rätt i tiden att lägga frukt och grönt på gallret. Ost som haloumi och grilloumi är en given klassiker som förhöjer grillmiddagen. Ett annat tips är att klä in rotfrukter och lägga dem direkt på glöden. Passa på att testa nya varianter av vegetariska spett och lås dig inte vid zucchini och svamp. Grejen är ju att du kan grilla nästan allt, så våga testa dig fram.

Den kompletta tallriken
Även om det som du lagt på grillen självklart står i centrum på tallriken är en riktig grillmiddag inte komplett utan tillbehör som förhöjer och kompletterar smakerna. Potatisen går att variera i oändlighet, från en kall potatissallad till varma klyftor med parmesan på. Andra föredrar en sommarsallad med exempelvis melon och fetaost. Glöm heller inte klassiska såser som tzatziki och bearnaise och ett rykande hett vitlöksbröd.

 

  • Gasoltubsöverdrag

    5995

  • Engångsgrill

    1395

  • Koltändare

    4995

  • Grillgaller 47 cm

    3995

  • Grillspade

    1995

  • Majshållare 8-pack

    995

  • Grillhandske skinn

    3995

  • Grillredskap

    2995

  • Marinadspruta

    4995

  • Wokpanna

    8995

  • Pizzasten 37 cm

    139:-

  • Paellapanna 34 cm

    6995

Grilla efterrätten
Att avsluta middagen med något sött och gott som efterrätt är en självklarhet. Är glöden het kan du passa på att även grilla desserten. Mogen frukt får en tydligare sötma av tillagningen. Ananas, nektariner och bananer med choklad eller sockerkaka är också riktigt gott och blir magiskt ihop med glass. Eller varför inte ett tuttifrutti-grillspett?

Svensk grillfakta:
58 % tycker att maten blir godare av att grillas jämfört med annan tillagning.
53 % av svenskar tar fram grillen i maj.
Grillsäsongen peakar i juli då 85 % av svenskarna grillar.
Kolgrillen dominerar fortfarande de svenska hemmen, men gasolen kommer stort.
47% av svenskarna anser att de blir gladare av att grilla framför annan matlagning. Särskilt männen blir glada av att grilla: 53 % mot 42 % av kvinnorna.
Källa: Grillrapporten

Har du allt du behöver? Botanisera i kyl- och skafferi, fyll på med marinader, kryddor och andra tillbehör – och var redo för vårens många efterlängtade grillmiddagar.