breadcrumb
Human Bridge
Gekås stödjer Human Bridge

Human Bridge

I samarbete med Human Bridge startade Gekås 2012 Textilreturen, en återvinningsstation där begagnade textilier tas om hand.

Textilier som lämnas på Textilreturen sorteras av personal från Human Bridge, som väljer vilka kläder som ska säljas i deras second hand-butiker, och vad som ska skänkas till bistånd. Alla pengar som Textilreturen genererar går till att samla in sjukvårdsmaterial som sedan skickas till de ställen i världen där behovet för tillfället bedöms vara störst.

Insamlingsboxar
Runt om i vår destination finns insamlingsboxar. Allt Human Bridges överskott vid försäljning av textilier går till biståndsinsatser i form av leverans av kläder eller iordningställande och leverans av sjukvårdsutrustning och handikapphjälpmedel. Genom deras biståndssändningar får sjukhus och kliniker testad utrustning som blir till stor hjälp för många. Läs mer om Human Bridge på www.humanbridge.se

Vart går pengarna?
Kläderna som du lämnar in på Textilreturen tas om hand av Human Bridge. En del går till försäljning och en del skänks direkt. Här kan du läsa om hur pengarna från försäljningen används. Läs mer om verksamheten och vart pengarna går >>

Hjälpen når fram!
När du lämnar dina kläder på Textilreturen kan du känna dig säker på att dina saker tas om hand på ett seriöst sätt, och att din insats verkligen gör nytta. Dessutom bidrar du till att minska sopberget, som till stor del består av bortkastade textilier.

Allt tas om hand, även kassarna som kläderna lämnas in i återvinns!