breadcrumb
Green Key

Green Key

Green Key Hotellet

Gekåsbyn och Hotellet i Ullared har båda tilldelats den internationella miljömärkningen Green Key. I Gekåsbyn och på Hotellet strävas det ständigt efter att minska miljöpåverkan och förbättra det sociala ansvarstagandet. 

Vad är Green Key?
Green Key är en internationell miljö- och hållbarhetsmärkning som delas ut till logi-anläggningar och konferensverksamheter som på frivillig basis uppvisar miljöhänsyn och socialt ansvarstagande genom att uppfylla Green Keys strikta kriterier. I Sverige ansvarar organisationen Green Key Sverige för märkningen och har en nationell styrgrupp/jury som stödjer och utvecklar märkningen. Gruppen består av; Visita, Föreningen Sveriges Ekokommuner, Naturens Bästa/ Ekoturismföreningen, SCR svensk Camping och stiftelsen Håll Sverige Rent.

Vad innebär märkningen?
Green Keys kriterier omfattar 13 olika miljö- och hållbarhetsområden. Bland annat ställs krav kring vatten- och energiförbrukning, avfall, tvätt och rengöring, livsmedel och socialt ansvarstagande.

Här är exempel på våra miljöinsatser:
– Vi använder miljöanpassade rengöringsprodukter som är skonsamma för dig och miljön.
– Vi minimerar vattenförbrukningen, exempelvis genom snålspolande kranar och toaletter samt vattensnåla disk- och tvättmaskiner.
– Vi arbetar för att minska energiförbrukningen, exempelvis genom effektiva uppvärmnings- och ventilationssystem samt LED- lampor som ljuskällor.
– Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner till exempel papper, plast, metall och glas.
– Vi arbetar för att minska matens miljöpåverkan. Vi erbjuder bl.a. vegetariska alternativ och ökar andelen miljömärkta, rättvisemärkta och/eller närproducerade livsmedel för varje år.
– Vi jobbar med årliga miljömål för att uppnå ständig förbättring av miljöarbetet.

Mer information
Fråga gärna personalen i Gekåsbyn eller Hotellets reception om du vill veta mer om vårt pågående miljöarbete eller hur du kan bidra. Mer information hittar du på http://www.greenkey.se/