Vanliga frågor – Höghöjdsbanan

Inför äventyret bland trädtopparna i Gekås höghöjdsbana är det bra att vara förberedd. Här hittar du svar på flera av de vanligaste frågorna.

Vad ska jag ha på mig?

För alla våra aktiviteter så bör du ha på dig oömma kläder efter väder. Många föredrar träningskläder och gympaskor.

Sätt upp långt hår, lämna alla smycken och lösa föremål hemma. Undvik också att ha på dig sjalar eller andra löst fladdrande kläder.

Om det är kallt ute, ta gärna på dig underställ och lite tajtare lager. Undvik att ta en tjock dunjacka eller andra liknande kläder, eftersom selen ska sitta tajt på kroppen över kläderna och du ska ha hjälm på huvudet.

Har du egna slitstarka arbetshandskar eller liknande hemma får du gärna ta med dem för att ha bra passform på handskarna när du klättrar. Det finns även handskar att låna om du inte har egna.

 

Kan man byta om och duscha hos er?

Tyvärr  har vi begränsade möjligheter för ombyte i parken då vår anläggning ligger i skogsmiljö.  Vi uppskattar om ni byter om innan ni kommer till oss. Det finns inte tillgång till dusch i parken, men möjlighet till dusch och ombyte om finns i närliggande servicehus. Kontakta oss om ni vill ha hjälp att ordna duschmöjlighet efter er aktivitet.

 

Kan man klättra när det regnar eller blåser?

Om du skulle ha otur med väderprognosen, så oroa er inte! Det är säkert att klättra även om det regnar ute, och är lika kul så länge du har kläder efter väder. Även om det blåser lite, så är det ingen fara, även om det kanske känns lite extra i magen när träden svajar försiktigt fram och tillbaka. Våra instruktörer är utbildade i att bedöma vädret och situationen i parken. Ofta kan prognosen säga att det ska åska och blåsa, men väl i parken så är det okej väder att klättra i, så om det går att klättra är något vi får bedöma på plats i parken. Om åskoväder rullar in så får vi stänga parken, vi hör då av oss till er som bokat så fort som möjligt med information.

 

Hur går klättringen till?

Se alltid till att vara på plats senast 15 min innan er aktivitet så du hinner checka in och få information, då aktiviteten börjar den tid ni har bokat. En instruktör hjälper först din grupp att få på sig selarna och kontrollerar att selen sitter bra på alla. Efter det får ni genomgå en säkerhetsinstruktion med instruktör på vår introbana. Detta görs i grupp där flera sällskap kan vara bokade. Efter säkerhetsinstruktionen ska alla värma upp på introbanan på 1 meter över marken. Därefter är det fri klättring i banorna resterande tid, och man kan dela upp sig och sprida ut sig i olika banor. Beroende på hur snabbt man klättrar så hinner man med olika många banor. Det finns alltid en instruktör på plats i parken som håller uppsikt över och coachar alla klättrande som du kan ropa på om du har några frågor eller vill ha tips om ett hinder. När tiden är slut hjälper en instruktör dig av med selen där du tog på dig den.
Inför klättringen måste du godkänna våra användarvillkor, vi är tacksamma om du har med dig ett signerat avtal. Du kan ladda ner och skriva ut Användarvillkoren här.

Vad kostar det?

Det kostar 195 kronor för barn upp till 10 år. För barn över 11 år och vuxna kostar det 295 kronor.

Hur hittar jag till parken och vart parkerar jag?

Äventyrsparken hittar du i hjärtat av Gekåsbyn, strax efter slalombacken. Där finns också möjlighet att parkera. Anmäl er i Aktivitetsreceptionen som ligger i den svarta byggnaden strax intill.

Se karta >> (öppnas i eget fönster)

 

Bokning

För bokning kontakta Geksåbyn på mail gekasbyn@gekas.se, eller telefon 0346-375 00.

eller skicka en förfrågan via formuläret här >>